Call us

skype

viber-icon

sales@ledcorrect.com

LED осветление за спортни съоръжения

Проектирането на ефективно осветление за спортно съоръжение е доста сложна задача. Тя изисква да бъдат осигурени оптимални зрителни условия както за спортистите, така и за феновете, съдиите и медиите.

При осветлението на такива обекти трябва да се вземат предвид интересите не само на спортистите и съдиите, но също и на зрителите, които наблюдават мероприятието както от трибуните, така и пред телевизионните екрани. Наблюдаваните обекти /топка, шайба и др./ в случая се движат бързо на фона на променливата яркост, ъгловите размери се изменят в широки граници, а самите участници /спортисти, съдии/ също се движат бързо в произволни посоки. За да вземе спортистът правилно решение за кратък период от време, е необходимо не само да види наблюдавания обект, но и да оцени възможната траектория на движение и въртене на топката, положението и възможни размествания на другите играчи. Закритите съоръжения, особено демонстрационните, се строят по правило не само за един спорт, а за комбинирано ползване. Съответно в такива случаи нормите за осветеност на обекта се определят от най-сложния вид спорт. Отделен въпрос са изискванията за осветеност на спортните съоръжения при предаване на цветна телевизия от мястото на събитието. Съвременната телевизионна техника позволява да се създава на екрана уникално изображение, разбира се, не без употребата на компютърна обработка. Но когато предаването е на живо, бледността на изображението, заради недостатъчното осветление, може да понижи впечатлението от състезанието. А това е наистина важно в 21 век – Векът на всеобщата комерсиализация на телевизията.

Всичко това налага необходимостта от услугите на професионалисти, които ще проектират и изпълнят осветлението така, че да бъде в максимална степен практично, но и естетически издържано.

Защо LED?

Спестявате от 50% до 90% електроенергия

Виж с колко на "Сравнение на източниците на светлина"

Безопасни за употреба

За разлика от флуоресцентните крушки, LED осветлението е безопасно за околната среда, тъй като не съдържа меркурий или други токсини.

Без ултравиолетови лъчи

LED източниците на светлина не излъчват ултравиолетови лъчи, което означава, че светлината щади кожата и дрехите, и не привлича насекоми. LED осветлението е идеално за осветяване на музейни експонати и творби на изкуството.

Студени на допир

LED крушките не излъчват големи количества топлина, което ги прави студени на допир и идеални за осветяване на мебели и обекти, които са чувствителни към топлина.

Надеждност

LED източниците на светлина са едни от най-устойчивите на вибрации и удари.

Дълъг експлоатационен период

Светодиодните лампи имат от 10 до 100 пъти по-дълъг период на експлоатация от другите осветителни тела. Може да работят 10-20 години без подмяна и допълнителни разходи.

Динамичност и разнообразие

LED източниците на светлина са лесно програмируеми. Изберете яркост на светене, ефекти и цветове по свое желание.
next
prev
Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com